Carregant Esdeveniments
EXCURSIONS

Dinar de Nadal a Esplugues de Llobregat: La Penya del Moro i Valldonzella, la vall oblidada

21 de desembre 09:15 a 17:00
62€
De 55€ a 59€ (segons menú)
Activitat oferta per
<< Tornar

Ens trobarem a Sant Feliu de Llobregat, punt d’inici d’una interessant caminada semiurbana pel Parc Natural de la Serra de Collserola fins a Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat.

Recorrerem la pregona riera de Sant Feliu, situada als peus del Puig d’Olorda, una de les muntanyes més elevades del massís.

Passarem per l’antic forn de calç de Fornot de les Torres, i descobrirem entre el bosc les amagades i oblidades ruïnes de Sta Margarida de Valldonzella, un important monestir de
deodades del s.XII, origen del monestir de monges cistercenques de Sta Maria de Valldonzella de Barcelona.

Pujarem la Penya del Moro, emblemàtic turó des del qual contemplarem àmplies vistes sobre la Vall de Sant Just i la plana deltaica del Baix Llobregat.
I continuarem la caminada pels carrers de St Just Desvern fins al bar/restaurant del Centre Cultural l’Avenç d’Esplugues de Llobregat, on celebrarem el Dinar de Nadal. Una manera ideal per concloure oficialment les activitats que el nostre col·laborador Trekultura ha organitzat durant el 2024.
No t’ho perdis, t’esperem!

Dades tècniques

  • Longitud total: 12,5 km.
  • Desnivells acumulats: +350 m (pujada) / +275 m (baixada)
  • Cotes (altura sobre nivell mar): 265 m (màxima) / 39 (mínima).
  • Tipus camí: carrer, asfalt, pista de terra i curt tram de corriol pedregós.
  • Tipus itinerari: lineal no adaptable (els punts d’inici i final no són coincidents).
  • Durada marxa activa (sense aturades i depenent ritme grup): 3h, aprox.

Equip i material

  • Calçat específic de muntanya (preferentment de canya mitja o alta per protegir el turmell) o bé calçat esportiu tipus “trail running”.
  • Aigua i pica-pica energètic.
  • Roba d’abric i impermeable (tallavent, polar, guants i buff).
  • Barret, ulleres de sol i protecció solar (pell i llavis).
  • Bastons (opcionals / aconsellables): Longitud regulable (telescòpics o plegables), per tal d’adaptar-los a les irregularitats i inclinació del traçat, o bé guardar-los quan no se’n faci ús. Tac / virolla de cautxú per protegir la punta i millorar-ne l’adherència en superfícies dures i abrasives (roques / voreres / asfalt / ciment). Roseta estreta rígida (terrenys pedregosos).

Àpats

  • No presentar-s’hi en dejú (cal venir-hi esmorzats).
  • Cal portar-hi aigua i quelcom energètic per picar durant la caminada.
  • Dinar inclòs en el preu de l’excursió. Preus: Menú carn / peix: 59 €. Menú vegetarià: 55 €
  • Restaurant L’Avenç d’Esplugues de Llobregat
    Composició menú / persona: IMPORTANT: cal marcar l’opció triada en el formulari de reserva. Preu:
  • Opció CARN:
    -Entrant per compartir: carpaccio de salmó amb guacamole i tàperes; timbal de verdures a la brasa amb formatge brie i salsa romesco; flor de carxofa amb pernil ibèric; calamars en tempura amb maionesa de llima; pa de coca amb tomàquet i oli.
    -Segon: gualta de vedella desossada brasejada amb reducció de vi negre del Penedès, parmentier i cherries.
    -Postres: pastís de formatge amb coulis de fruits vermells, o bé una peça fruita del temps.
    -Assortiment de torrons i neules.
    -Begudes: aigua, 2 copes vi i 1 copa de cava.
    -Infusió o cafè o tallat.
  • Opció PEIX:
    -Entrant per compartir: carpaccio de salmó amb guacamole i tàperes; timbal de verdures a la brasa amb formatge brie i salsa romesco; flor de carxofa amb pernil ibèric; calamars en tempura amb maionesa de llima; pa de coca amb tomàquet i oli.
    -Segon: llom de llobarro al forn al seu suc amb verduretes de l’hort.
    -Postres: pastís de formatge amb coulis de fruits vermells, o bé una peça fruita del temps.
    -Assortiment de torrons i neules.
    -Begudes: aigua, 2 copes vi i 1 copa de cava.
    -Infusió o cafè o tallat.
  • Opció VEGETAL:-Entrant per compartir: vol-au-vent amb crema d’espinacs i pinyons; tempura de carbassó i albergínia amb salsa romesco; porro confitat amb ametlles marcona; flor de carxofa amb fals ratatouille; pa de coca amb tomàquet i oli.

-Segon: púding de verdures amb salsa de tomàquet concasse.
-Postres: sopa de fruites, o bé una peça fruita del temps.
-Assortiment de torrons i neules.
-Begudes: aigua, 2 copes vi i 1 copa de cava.
-Infusió o cafè o tallat.

o Les composicions dels menús són invariables.
o Cada persona es farà càrrec de les despeses derivades de la consumició de begudes i extres no inclosos en el menú triat.
o No es reserva lloc de taula.

Horari/Punt de trobada

  • Trobada: 9:15h al xamfrà Passeig Onze de Setembre / Av. de la Constitució de Sant Feliu de Llobregat, a tocar de l’estació Sant Feliu de Llobregat (Rodalies RENFE R4) i a 15 min a peu de la parada tramvia Sant Feliu Consell Comarcal (TramBaix T3).
    Enllaç Google Maps: https://maps.app.goo.gl/37PmhiQxH7hJFnEt9
  • Finalització: 17.00 h aprox a la parada tramvia Pont d’Esplugues (TramBaix T1, T2 i T3). Enllaç Google Maps: https://maps.app.goo.gl/tgmDkthHEdxUsj378

Com que els punts d’inici i final de ruta NO són coincidents, l’excursió NO és APTA per venir-hi en vehicle privat.

Ni guies ni l’organització de Trekultura no es responsabilitzaran de les conseqüències derivades de la no presentació a l’excursió per retards o altres incidències associades al mitjà de transport utilitzat, tan públic com privat.

<< Tornar
Go to Top