La cuina nikkei i la chifa neixen amb l’arribada d’immigrants asiàtics (primer japonesos i després xinesos), al Perú. Aquests van arribar amb poques pertanyies materials però sí amb coneixements, entre els quals els culinaris, que van adaptar a les noves condicions i al producte que van trobar.
Alguns van obrir restaurants i van desenvolupar una gastronomia amb sabor i noms propis: les cuines chifa (d’origen xinès) i la nikkei (d’origen japonès).
Aquest tipus de cuina es caracteritza per l’elegància de la gastronomia japonesa i xinesa, amb el folklore del menjar peruà, que utilitza deliciosos ingredients asiàtics i especialment peruans, assolint sorprenents nivells de sofisticació i constant evolució gràcies a l’enginy i la creativitat dels seus xefs.
En aquest curs ens endinsarem en aquestes dues cuines de fusió i descobrirem algunes de les receptes més paradigmàtiques de la mà del nostre xef autòcton Manu Alvarado que dirigeix les cuines del prestigiós restaurant Ceviche 103.
Durada
De 2 hores i mitja aproximadament.
Com és el curs
Aquest és un curs pràctic on cuinarem entre tots. Inclou tots els ingredients i materials per elaborar les receptes, degustació amb begudes i material didàctic perquè puguis repetir a casa. Cuinem en quantitats suficients perquè tots puguem menjar bé. El curs inclou el sopar.
Receptes que prepararem*
- Wantanes
- Tiradet a la crema d’Ají groc
- Pop a l’olivera
- Arròs Chaufa
*Les receptes van canviant segons temporada i sessió.
Descompte només aplicable al taller a la data especificada.