Un curs per a paladars sofisticats que volen apreciar els sabors essencials de la millor matèria primera.
La carn i el peix són dos productes bàsics i abundants en la nostra gastronomia. I tot i així, hi ha una forma de preparar-los que és poc freqüent: crus. Països com Perú, Japó o Itàlia ens demostren que menjar carn i peix crus no només és saludable sinó a més una forma sofisticada d’apreciar el producte de la forma més directa. En aquest taller prepararem diferents ceviches i tàrtars mentre ens endinsem en aspectes culturals, les tècniques i productes essencials per a la seva preparació i aquells elements a tenir en compte per manipular el producte de la forma més adequada.
Preparem 4 receptes diferents que poden variar segons edició i temporada.
Perquè et facis una idea en l’última sessió vam preparar :
- Ceviche d’hortalisses amb pista fregida.
- Ceviche de peix blanc amb llet de tigre, pista, choclo i moniato.
- Tàrtar de salmó amb toc asiàtics.
- Steak Tartar
Durada
2.5-3h hores aproximadament.
Com és el taller
Aquest és un taller pràctic en què cuinarem entre tots. Inclou tots els ingredients i materials per a l’elaboració de les receptes, degustació amb vi i refrescos i material didàctic perquè puguis repetir a casa. Cuinem en quantitats suficients per a tothom.
Nivell necessari: Gràcies a les bones dots de comunicació del nostre cuiner, podràs fer aquest taller independentment del teu nivell a la cuina, tot i que són plats que requereixen una mica més de precisió pel que fa a talls. Si t’animes a aprendre més i ets principiant, et recomanem que també facis un cop d’ull als nostres tallers recomanats per a principiants.
Curs impartir per Manel Guirado.