Loading...

Compartir a:

Sucre, quan menys és més

*Contingut exclusiu per a membres

En la guia sobre la ingesta de sucres per a adults i nens, l’Organització Mundial de la Salut recomana que el consum de sucres lliures no sobrepassi el 10% de la ingesta calòrica total diària i subratlla la recomanació d’una reducció per sota del 5% (equivalent a uns 25 grams o sis culleradetes). Tot i això, als països occidentals, el sucre sol representar fins al 15% de la ingesta diària d’energia.

Ser conscients de la quantitat de sucre que consumim cada dia és el primer pas. Per calcular quant de sucre hi ha al menjar, buscarem a l’etiqueta de nutrició la quantitat total present al producte sota l’epígraf “Carbohidrats (dels quals sucres)”. En general, si hi ha més de 15 grams de sucres per cada 100 grams, es considera un producte d’alt contingut en sucre, mentre que 5 grams per cada 100 de producte és un contingut baix en sucre.

Sucre, quan menys és més

*Contingut exclusiu per a membres

En la guia sobre la ingesta de sucres per a adults i nens, l’Organització Mundial de la Salut recomana que el consum de sucres lliures no sobrepassi el 10% de la ingesta calòrica total diària i subratlla la recomanació d’una reducció per sota del 5% (equivalent a uns 25 grams o sis culleradetes). Tot i això, als països occidentals, el sucre sol representar fins al 15% de la ingesta diària d’energia.

Ser conscients de la quantitat de sucre que consumim cada dia és el primer pas. Per calcular quant de sucre hi ha al menjar, buscarem a l’etiqueta de nutrició la quantitat total present al producte sota l’epígraf “Carbohidrats (dels quals sucres)”. En general, si hi ha més de 15 grams de sucres per cada 100 grams, es considera un producte d’alt contingut en sucre, mentre que 5 grams per cada 100 de producte és un contingut baix en sucre.