Loading...

Compartir a:

Aquests aliments tenen més sal del que penses

*Contingut exclusiu per a membres

La majoria de les persones consumeixen massa sal, de 9 a 12 grams al dia de mitjana, és a dir, dues vegades la ingesta màxima recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Per als adults, l’OMS recomana consumir menys de 5 grams, una quantitat una mica més petita que una cullereta de sal al dia.

El benefici principal de reduir la ingesta de sal és la millora de la salut, ja que s’aconsegueix una disminució de la hipertensió arterial, un equilibri millor de la pressió osmòtica en l’àmbit renal i una retenció de líquids més baixa. La meitat de les persones amb hipertensió tenen una pressió arterial alta, que es veu afectada pel consum de sodi i, per tant, són sensibles a la sal. A més, el risc de sensibilitat a la sal augmenta amb l’edat.

Aquests aliments tenen més sal del que penses

*Contingut exclusiu per a membres

La majoria de les persones consumeixen massa sal, de 9 a 12 grams al dia de mitjana, és a dir, dues vegades la ingesta màxima recomanada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Per als adults, l’OMS recomana consumir menys de 5 grams, una quantitat una mica més petita que una cullereta de sal al dia.

El benefici principal de reduir la ingesta de sal és la millora de la salut, ja que s’aconsegueix una disminució de la hipertensió arterial, un equilibri millor de la pressió osmòtica en l’àmbit renal i una retenció de líquids més baixa. La meitat de les persones amb hipertensió tenen una pressió arterial alta, que es veu afectada pel consum de sodi i, per tant, són sensibles a la sal. A més, el risc de sensibilitat a la sal augmenta amb l’edat.