- Tots
- Alimentació
- Alimentació
- Conducció
- Conducció
- Cuina
- Cuina
- Cura
- Diners
- Edat
- Edat
- Filosofía
- Fiscalitat
- Fiscalitat
- Formació
- Generació CLUB65
- Habitatge
- Habitatge
- Herències
- Historia
- home
- Intergeneracional
- Intergeneracional
- Jubilació
- Lectura
- Lectura
- Mascotes
- Mascotes
- Moda
- Oci
- Pensiones
- Pensions
- Psicologia
- Salut
- Talent
- Talent sènior
- Tecnologia
- Viatges
Jaume Mateu (Tortell Poltrona): “El riure és una arma de construcció massiva que agermana la gent i resol moltes coses”
Tortell Poltrona és una figura clau del món del circ i del clown a Catalunya. Des dels inicis de Pallassos sense Fronteres fins a la creació del Circ Cric, la trajectòria de Jaume Mateu ha estat marcada per la innovació, la solidaritat i la recerca constant d'un llenguatge
Ramon Gener: “Hi ha poques coses més boniques en el món que poder explicar històries”
Ramon Gener és un referent en la divulgació musical al nostre país. Amb una àmplia trajectòria tant com a músic com a escriptor, ens ha acostat a la música clàssica d'una manera única i apassionant.
Daniel López Acuña: “Des que era estudiant de Medicina tenia un gran interès per la literatura”
El Dr. Daniel López de Acuña és un referent en el camp de la salut pública a escala internacional. Com a excoordinador de Clúster de Salut de l’OMS i exdirector d’Acció Sanitària en Situacions de Crisi, ha estat testimoni de primera mà dels desafiaments als quals s’enfronten els sistemes de salut arreu del món.
Mariola Cubells: “Les dones nascudes durant la dècada dels 60 som una generació per a la història”
La periodista i escriptora Mariola Cubells ens parla en aquesta entrevista del seu últim llibre, "Mejor que nunca: Felices, imbatibles y pioneras", un homenatge a una generació de dones que han trencat motlles i conquistat la seva llibertat.
Lluís Bassat: “La publicitat m’ha donat satisfaccions immenses”
Lluís Bassat està considerat un dels experts mundials més grans en creativitat com demostren els més de 400 premis i distincions rebuts.
Cristina Maragall, presidenta de la Fundació Pasqual Maragall
Cristina Maragall és la presidenta de la Fundació Pasqual Maragall, dedicada a la investigació científica de l'Alzheimer, que va néixer el 2008 arran del compromís públic de Pasqual Maragall, exalcalde de Barcelona i expresident de la Generalitat de Catalunya, quan va ser diagnosticat d'aquesta malaltia neurodegenerativa l'any 2007.
Judit Mascó: “Des de la meva professió i notorietat he pogut contribuir a crear una societat més justa i equitativa, cosa que dona sentit a la meva vida”
La catalana Judit Mascó és una de les primeres models internacionals de la indústria espanyola i una de les més reconegudes dels anys 90. Però la seva carrera no s'ha limitat només a la moda.
Antonio Bolinches: “Quan positives les coses dolentes i gaudeixes de les bones, estàs content amb la teva realitat”
Antonio Bolinches és psicòleg clínic i terapeuta de parella, creador de la teràpia vital, el mètode que segueix l'Institut Psicològic Antonio Bolinches, i vicepresident de la Societat Catalana de Sexologia.
Silvia Albert, CEO de Comma: “Crec que les empreses hem perdut molt de talent sènior, molt de coneixement”
En aquest Dia Internacional de la Dona, parlem amb Silvia Albert, fundadora i CEO de l'Agència Comma sobre els reptes i desafiaments presents en el sector de la comunicació i per la dona empresaria i emprendedora.
Empar Moliner: “Sempre m’inspiro en el que veig al meu voltant”
Gran observadora de la realitat i la quotidianitat que ens envolta, l’escriptora Empar Moliner també col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació, de ràdio, televisió i premsa escrita.
Joan Pera: ”Tot ha canviat, però jo mantinc la meva essència”
La majoria de persones coneix l’actor Joan Pera per posar veu a Woody Allen, però més enllà del doblatge ha dedicat la seva vida a l’espectacle, en gran part al teatre, però també a la televisió, i gairebé sempre dins el gènere de la comèdia.
Francesc Torralba: “L’espiritualitat és essencialment obertura, la sortida d’un mateix, la interrogació pel sentit”
Doctor en Filosofia i en Teologia, Francesc Torralba dirigeix la càtedra ETHOS de la Universitat Ramón Llull. A més de la seva tasca acadèmica és un autor prolífic que ha publicat més de 1.800 articles i més de 100 llibres, i és molt present als mitjans de comunicació.
Ada Parellada: “Els consumidors tenim un gran poder: amb el que posem al cistell podem canviar les dinàmiques del mercat”
Filla de la Fonda Europa de Granollers, amb 25 anys, l’Ada Parellada va obrir el Semproniana, un restaurant al centre de l’Eixample. A part de portar el restaurant durant aquests 30 anys, ha pogut desenvolupar altres projectes de restauració i impartir tallers de cuina. Ara també està compromesa amb la lluita contra el malbaratament alimentari.
Pino Montesdeoca: “Vull que l’edat, tant a la moda com a la vida diària, no sigui tan important”
Canaria de naixement, la model i actriu Pino Montesdeoca ha viscut a Espanya, Suècia, Sarajevo i Bahames; on ha sigut professora i gestora fins que la moda va arribar a la seva vida, amb 53 anys, per casualitat, després que el seu gendre, el fotògraf Coke Riera, li realitzés una sessió de fotos i l’enviés a una agència de models.
Manel Domínguez: “Estem generant un terratrèmol social contra l’edatisme”
Manel Domínguez, doctor en Comunicació Social, professor emèrit i director del Màster en Comunicació Digital i Noves Tecnologies a la Facultat de Periodisme d’Abat Oliba CEU, és l'autor del llibre “Sènior: la vida que no cessa”, amb el que reclama una nova visió per a aquest segment social.
Ricard Borràs: “El teatre és com un verí que quan et pica has begut oli”
Llicenciat en Interpretació per l'Institut del Teatre de Barcelona, Ricard Borràs compta amb una àmplia trajectòria com a actor de cinema, teatre i televisió.
Josep Mateu: “Com a president del RACC, la meva satisfacció més gran és ajudar les persones i la societat”
La carrera professional de Josep Mateu s'ha desenvolupat al sector empresarial, a l'àmbit dels serveis. Des del 1995 ha estat director general del RACC i del seu grup d'empreses, i des del 2015 ocupa la presidència de l'entitat.
Sílvia Vidal: “Tardo setmanes a assimilar i posar nom a allò viscut”
L'alpinista i escaladora Sílvia Vidal fa dues dècades que escala en solitari els pics més alts del món amb la soledat com a companya i amb un sentit pur de l'aventura.
Rosa Andreu: “La sensació que arribo tard a tot arreu és una constant a la meva vida”
Rosa Andreu representa el seu nou espectacle, Faig tard!, en 21 teatres d'ateneus d'arreu de Catalunya dins de la programació de la Federació d'Ateneus de Catalunya.
Justo Molinero: “Saber que comptes amb l’afecte de la gent cada dia és meravellós”
Locutor de ràdio, presentador de televisió, empresari de la comunicació. Tothom coneix Justo Molinero, que actualment segueix presidint Grup TeleTaxi, una xarxa d'emissores amb cobertura total a Catalunya i el Principat d'Andorra, encara que es va posar davant d'un micròfon gairebé per casualitat, com ell mateix explica.
Eugenia Bieto: “Impulsar la igualtat i la diversitat és una qüestió de justícia social”
Eugenia Bieto és directora d'Esade Women Initiative d'Esade. Ha dirigit l'Escola entre el 2010 i el 2018, i ara s'ocupa d'iniciatives que fomentin la igualtat de gènere a les empreses.
Tomàs Molina: “No conec homes i dones del temps que no els agradi la seva feina”
Tots coneixem Tomàs Molina com l'home del temps de TV3, on treballa des de fa 36 anys i és cap de meteorologia. Però la seva passió pel temps també es trasllada a les aules universitàries: és professor de pronòstic meteorològic a la UB (diu que des de petit volia ser mestre), forma part del Consell d'Administració del Servei Meteorològic de Catalunya, i està finalitzant el doctorat sobre comunicació del canvi climàtic.
Coco Comín: “No hi ha un lloc millor al món que un teatre”
El seus inicis professionals van ser com a membre del cos de ball del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i l'any 1971, amb només 19 anys, va fundar la seva pròpia escola de dansa i comèdia musical: l'escola Coco Comín.
Isona Passola: “La diversitat és una riquesa, no una nosa, i ajuda a l’entesa entre cultures”
És productora, guionista, directora cinematogràfica, i fundadora de Massa d'Or Produccions, amb què ha realitzat llargmetratges, documentals i TV movies entre els quals destaquen 'El mar' (1999), 'Mirant al cel' (2008), 'Pa negre' (2010) i 'Incerta glòria' (2017), i ara és presidenta de l'Ateneu Barcelonès.
Què és envellir?
Mª Ángeles Durán, sociòloga i investigadora del Consell Superior d'Investigacions Científiques, reflexiona sobre què significa envellir
Chef Rafa: “Qui vol aprendre a cuinar, s’hi posa i cuina”
Darrere del perfil d’Instagram @Rafuel55, trobem a Rafael Antolín Ja reuneix més de 8.500 publicacions i quasi 715.000 seguidors, el que l'ha portat a convertir-se en un dels instagrammers gastronòmics amb més influencia a aquesta xarxa social. El seu compte està ple de vídeo-receptes, on explica de forma senzilla cada elaboració, i fotografies d'uns plats on l'estètica regna.
Dr. Javier de Benito: “Quan un mateix es veu millor, se sent millor i més segur”
El Dr. Javier de Benito és un referent nacional i internacional en cirurgia estètica des de l'any 2006, el seu Institut és reconegut per la premsa internacional com un dels deu millors centres del món en la seva especialitat, seleccionat per Taschen com un dels deu mags del bisturí i considerat per la prestigiosa Guia Cirurgia un dels cinc millors del món. El doctor ens parla sobre com estan de presents els sèniors en l'Institut de Benito.
Eduard Estivill: “El son és la fàbrica del nostre dia”
Els problemes de son han esdevingut una preocupació per a la salut de moltes persones. Es coneixen més de 100 alteracions del son, però les més freqüents són l'insomni i les apnees. De tot això en parlem amb el doctor Eduard Estivill, metge pediatre i especialista en neurofisiologia clínica i en medicina del son, qui ens explica com es treballa a la clínica.
Carme Ruscalleda: “M’agrada el repte i el compromís amb la vida i amb la gent”
Carme Ruscalleda és una de las xefs espanyoles amb més estrelles Michelin. La cuinera catalana és propietària, amb el seu marit Toni Balam, del restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar. Un establiment que van tancar el 2019, i comptava amb 3 estrelles de la Guia Michelin. Ruscalleda també compta amb un restaurant al Japó, ja premiat amb dues estrelles Michelin, i segueix treballant en el projecte experimental gastronòmic Cuina Estudi.
Eva Orúe: “Hi ha una tasca encara pendent per a acostar més espanyols al món del llibre”
La periodista i gestora cultural Eva Orúe s'ha posat al capdavant de la Fira del llibre de Madrid, és la primera dona nomenada directora de l'esdeveniment Ha parlat amb nosaltres sobre la 81 edició de la fira, que es celebra fins el de juny al Parc de El Retiro de Madrid, la cultura i el talent sènior.
Carles Gaig: “El mercat és el que em diu el que haig de cuinar”
El chef Carles Gaig va néixer al barri d'Horta de Barcelona envoltat de fogons en una família dedicada des del 1869 a la cuina.
Christian Escribà: “El millor de fer-se gran és que t’adones que la resta de persones són més importants que tu”
La Pastisseria Escribà és històrica a la ciutat de Barcelona. Va ser fundada el 1906 i avui la dirigeix Christian Escribà, 4a generació de la família Escribà, que té com a objectiu sorprendre'ns i crear moments únics.
“Quan arribes a l’edat de jubilació comences a fer balanç de la teva vida i el meu és el bé que ho he passat” – entrevista a Paloma del Río (periodista esportiu)
La periodista de TVE és tot un referent entre els narradors esportius i especialista en el paper de la dona a l'esport, l'esport minoritari i l'olimpisme.
“Visc el present ara més que mai” – entrevista a Francesc Orella (Actor)
Parlem sobre la vida i el pas del temps amb Francesc Orella, el carismàtic actor que va revolucionar el món interpretant al protagonista de la sèrie Merlí.
“Un extraordinari privilegi” – entrevista a Rosa Mº Calaf (Periodista)
La periodista Rosa Maria Calaf ens explica què és per ella la seva professió, què ha significat ser de les primeres corresponsals femenines i com veu i viu l'etapa vital en què es troba.
“Busco perdurar, fer un camí i deixar una empremta” – entrevista a Camino Villa (Influencer)
La influencer de moda i tendències Camino Villa explica que la vida li va donar una segona oportunitat, en superar un problema de salut, i va decidir explorar les possibilitats d'Instagram com a nova plataforma de treball i per compartir els seus interessos.
“Si algú es diverteix a la vida sóc jo” – entrevista a Oscar Tusquets (Arquitecte)
Polifacètic amb totes les forces, l'arquitecte, dissenyador, pintor i escriptor Oscar Tusquets ens obre les portes de casa seva per endinsar-nos en el seu món.
Quan un és vell? – per Ramón Sanchez Ocaña (Periodista i presentador)
Els llibres d'estil dels diferents diaris i mitjans de comunicació solen parlar que quan se sobrepassa l'adolescència s'escriu “un home o una dona”. I que es pot parlar d’“ancians” quan es tracta de més grans de 65.
Les claus per envellir bé – per Miquel Vilardell (Catedràtic de Medicina)
Per tenir una bona salut hem de tenir autocura, és a dir, fer un seguit d’accions pensant en el benestar i la salut d’un mateix.
Et jubiles i… després què? – per Bartolomé Freire (Doctor en Psiquiatría)
Jubilar-se és un final i un principi, es tanca una etapa i comença una altra que pot resultar apassionant, indiferent o avorrida.
La invisibilitat de la vellesa – per Isabel Fernández (Directora de continguts- Envejecimiento en Red)
Per què malgrat ocupar titulars ens resulten invisibles les persones grans? Per què rebutgem la vellesa?
Posant en Valor el talent sènior – per Cèlia Hil (Consultora)
Quan més cal el valor de l'experiència de persones que ja han superat altres crisis i han demostrat competències de resiliència, resolució de conflictes, negociació, adaptació al canvi… el Talent Sènior és eliminat de les empreses