En ell nostre cos hi tenim més de 100 bilions de microorgamismes que fan funcions crucials, des de digerir aliments i extreure vitamines i energía, fins a entrenar el nostre sistema immunitari. I l’alimentació té un paper fonamental per mantenir una microbiota sana, equilibrada i diversa.
Però, què hem de menjar per alimentar aquests bacteris? Per quin motiu real? De quina manera influeix el que mengem sobre aquesta comunitat de microorganismes i aquests sobre el cervell? L’especialista Cristina Saez ens explicarà les claus per tenir cura de la nostra microbiota intestinal i, en definitiva, per estar més sans i feliços.
CRISTINA SAEZ és periodista especialitzada en ciència, salut i medi ambient.
Escriu de forma regular per a La Vanguardia, l’agència pública de notícies sobre ciència Sinc i la plataforma europea de referència sobre salut intestinal Gutmicrobiotaforhealth.com. Col·labora al programa El món a Rac1, així com en diverses publicacions, com ara Metròpolis i el CCCBLab. És coautora de La ciencia de la microbiota (Cúpula, 2022). Al llarg de la seva carrera ha col·laborat en revistes com National Geographic, Muy interesante i als diaris Público i Avui, entre d’altres. Ha estat guionista del programa de TVE Redes, dirigit per Eduard Punset. La seva feina ha estat reconeguda amb diversos guardons, com ara el premi Accenture, el Boehringer Ingelheim i el premi de periodisme de salut Concha García Campoy. És coautora del llibre “La Ciència de la Microbiota”, juntament amb la Fundació Alícia.
Ja pots tornar a veure la sessió completa.
Idioma: català